22 May 2011

Projekt 25


Egy ideje foglalkoztat egy dolog: nevezetesen az, hogy öregszem. Jó, ez furán hangzik egy huszonéves ember szájából, de az igazság az, hogy ez tény… még ha optimistán veszem is a dolgot, és azt mondom, hogy élek 100 évet, akkor is már negyede eltelt, de ha a valóságot vesszük alapul, hogy Romániában a várható élettartam 70 és 72,5 év közé esik, akkor javában túl vagyok életem egyharmadán.

Na, de ne törjünk le, annyira nem vészes, csak a tény hogy vénülök, és hogy ezen gondolkozom eszembe juttatott valamit: a rengeteg rácsodálkozást, letolást, gúnyos nézést, vagy sajnálkozást a körülöttem levő emberek részéről olyan kontextusban, hogy:
„- Te ezt még nem olvastad/láttad/hallottad…”
„- Hogyhogy nem ismered ezt a könyvet/filmet/számot…”
„- Ne haragudj, de a te korodban egy embernek ezt kéne ismernie…”

Úgyhogy most elhatároztam, hogy összegyűjtőm azon könyvek, filmek és zenei albumok címeit, amikre te/ti (a barátaim/ismerőseim) azt mondod, hogy igazán illene ismerni.

Ezért most arra kérlek, hogy írj egy mailt a címemre (ha nem tudod, hagyj egy kommentet és megírom) az alábbi dolgokkal:

10 olyan könyvnek a címe, amit szerinted el kellett volna olvasnom már eddig.
10 olyan könyvnek a címe, amit szerinted el kellene olvasnom ez után.
10 olyan zenei album, aminek a dalait hallanom kell.
10 olyan film, amit szerinted meg kellene néznem.

Több barátomat/ismerősömet fel fogom kérni, hogy olvassa el ezt a bejegyzést, és írjon nekem címeket. A születésnapomon (ami 2 hét múlva lesz) ide ki fogom írni az addig bejövő címek alapján a TOP 10-et; és az elkövetkező időben majd ki fogom pipálni mindazt, amit sikerült elolvasni, megnézni, meghallgatni.

Kiegészítő információk:
Nem kötelező minden kategóriába írni.
Nem kötelező minden kategóriába csak 10et írni, de összességében minimum 10 címet kérlek írj, gondolom az nem lesz nehéz.
Na, nincs időd, vagy nem tudtad meg időben, hogy a szülinapom előtt írj, nem gond, írhatsz bármikor, a listát frissíteni fogom a bejövő javaslatok alapján.
Ne gyere nekem olyan kifogásokkal, hogy kivagyok én, hogy ajánljak akármit is, vagy, hogy olyan rég nem találkoztunk, beszéltünk, hogy nem jön, hogy ajánljak. Pont azért kértelek meg téged, mert szélesíteni szeretném a palettát, úgy hogy írj!!!

Végül szeretném megköszönni, hogy írtál és segítettél.

Köszi :)

2 comments:

  1. nahat..szep inditvanyozas es sok sikert a megvalositashoz!;)..ha eszembe jut majd en is ajnalok neked valami jot!;)

    ReplyDelete