23 Apr 2011

I can not belive my eyes...

Dr Horrible's Sing-Along Blog...


Számomra szégyen, hogy csak most találok rá, mivel 2 kedvelt színészem is játszik benne, nem is beszélve arról, hogy az egyik legkedveltebb sorozatom rendezőjének a műve.


Aki nem ismeri annak elmondom, hogy ez egy 42 perces, 3 felvonásba szedett, modern musical, Neil Patrick Harris (aka. Barney a How I met Your Motherből), Nathan Fillion (aka. Rick Castel a Castelből, és Malcolm 'Mal' Reynolds a Fireflyból) valamint Felicia Day főszereplésével.
A rendező, a Firefly rendezője, Joss Whedon.
S még feltünik egy érdekes mellékszereplő, Simon Helberg, aki nem más mint Holowitz a Big Bang Theoryből.


Szóval van ez a fantasztikus gárda... és "unalmukban" csináltak egy musicalt, azért mondom, hogy unalmukban, mert a musical kezdetektől ingyenesnek volt tervezve, és ingyen megnézhető volt a weblapjukon, de mivel mindez 2008-ban történt, ezért az oldalukon most már nincs fent (közben kihozták DVD-n), de a youtubeon megtalálható. Az unalmukban helyett inkább a szenvedélyből kifejezést kellett volna használnom, mivel az egészet ők állták, sőt nem csak, hogy ők fizettek mindent, de a rendező, az írók, az egész stáb statisztál ahol kellett, és elég low cost a dolog, de ez nem befolyásolja a hatásfokot, nagyon nagyon ... (és most bajban vagyok, mert nem tudom mit mondjak: szép, vagány, modern, megható, néhol nyálas, néhol butuska, vicces, és főképp ötletes, de mindenképpen rendkívüli alkotás)... (de az lesz a legmegfelelőbb ha üresen hagyom, mindenki töltse ki maga, ízlés szerint, mert esélye van, hogy elfogult legyek az előbb említett részletek miatt.)
Az ok, amiért most felkerült a blogomra ez a mű, és belőle egy dal, az a (szerintem) legfontosabb mondanivalója. 
Így húsvét táján témába kerül a világ gonoszsága, jósága és az egész filozófia körülötte, a jó és rossz relativitása, és egymással való kapcsolata, hogy egyik nem létezhet a másik nélkül és így tovább...


Ez a dal (mű) pont erről szól...
A musical szépen bemutatja, párhuzamosan a jót és a rosszat, a gonoszt és a segítőt, és ott van a köztes is aki oda áll ahonnan valamit remél, kap...
Ironikus, a mai világnak tart görbetükröt, ha túl nézünk a kerettörténeten (Gonosz zseni a világhatalomra akar törni és a szuperhősünk megakadályozza)
akkor magunkat könnyen tudjuk azonosítani a szereplőkkel... 
De ennyit a musicalről nem akarom elrontani az élményt, nézd meg, megéri, 42 perc, és hidd el nem fogod megbánni. (ha mégis megbánnád írd meg, s majd valahogy kárpótollak :D )
Még csak annyit akarok hozzá tenni, hogy most a megbocsájtás, a megtisztulás és az újrakezdés időszaka van... úgy vallási téren, mint a természetben... ebbe próbálok most bele gondolni és ezt ajánlom neked is.
És talán segíthet ebben ez a modern mű... talán...


Ajánlom mindenkinek...


Kellemes Ünnepeket!Ha érdekel bővebben itt van néhány link:

Dr Horrible's Sing-Along Blog... Wiki Imdb

Nathan Fillion (a Castelből, és a Fireflyból)

A rendező Joss Whedon.


No comments:

Post a Comment