17 Jan 2011

This life is so fucking short...

Valahogy időről időre utolér ez a szomorú ráeszmélés.
Ez egy nap mint nap figyelmen kívül hagyott tény, az egyik legfájdalmasabb az élet nagy igazságai közül. Bárki bármit mond ez tény, és soha nem válik közhellyé, mert belül mindig érezzük, hogy mennyire igaz.


Az élet rövidsége mindig más filmet, zenét juttat eszembe...


Most perpillanat ezt a kettőt:


Fight Club és NIN - Everyday is exactly the same






Fight Club (1999

Rendezte David Fincher, Chuck Palahniuk regénye alapján.



A filmről csak annyit, hogy aki még nem látta feltétlenül nézze meg, szerintem sok embernek sorsfordítóművé válhat. (na jó ez így durva, de tény az, hogy olyan szemszögből mutatja meg a mai társadalmunkat, amit mindenkinek látnia kell.) Emellett a szereposztás sem elhanyagolható, igaz hogy Brad Pitt-et láttam már jobban alakítani, de Edward Norton teljesítménye megváltoztatta a róla alkotott képemet, és a film hangulata egyszerűen magával ragadó (nem nyálas értelemben :P ).
Nem szeretnék belemenni a részletekbe, mert jobb ha a rendező elképzelése szerint tudod meg a részleteket.
  







A NIN (Nine Inch Nails), neve alapján abba a kategóriába tartozik, hogy manapság bármi eladható (ez Édesapám elve: "Ha ma egy együttest "Lószar"-nak nevezel el ugyan olyan sikere lehet, mint a Beatlesnek egykor... manapság a név nem számít." és ez így igaz, NIN = "20-as szeg" (egész pontosan 22,86 de ez most részlet kérdés)
Szóval a 22,86-os szeg-et ismerők tudják, hogy ez tulajdonképpen egy One-Man-Band, Trent Reznor alapította és ő az egyetlen alaptag, mindenki más albumról albumra cserélődött összesen kerek perec 20 tagja volt eddig a bandának, ebből a maximum az 6 évig volt valaki tag, ami a 23 éves történelmű együttest elnézve elég kevés... Szóval Reznor bácsival nehéz, de ennek az akaratosságnak az eredménye a zene is, ami elég beteges... néha... de kell ez... de csak néha...  pl most :)


Ja, s majd elfelejtettem, rengeteg filmben benne van a NIN így a videóban látható Wanted-ben is

No comments:

Post a Comment